Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Am finalizat o platformă modulară care gestionează peste 8000 de contori!

Vă prezentăm un nou proiect EXE: de această dată realizarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în județul Prahova. Proiectul acoperă comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic, folosind un total de 324 km de conductă de gaze.

Pentru componenta IoT, am finalizat o platformă modulară care în cazul acestui proiect gestionează peste 8000 de contori de gaze naturale de ultimă generație. Acești contori utilizează tehnologia NB-IoT pentru transmisia datelor, oferind o putere de transmisie de cel puțin 5 ori mai mare decât tehnologia standard GSM/4G.

Avantajele acestei tehnologii includ stabilitatea și securitatea transmisiei de date, dar cel mai important este semnalul puternic dintre contor și releele de telefonie mobilă. Fiecare contor are o baterie internă cu o autonomie de până la 10 ani.

Platforma noastră de gestionare a contorilor oferă multe funcționalități importante precum:

▪️Citirea indexului de consum

▪️Detectarea vandalismului sau a tentativelor de fraudă, cu imobilizarea automată a contorului și oprirea gazului în caz de intervenție neautorizată

▪️Calcularea consumurilor totale

▪️Crearea de statistici pe perioade de timp

▪️Oprirea de la distanță a contorilor pentru neplată

▪️Afișarea poziției GPS a fiecărui contor

În cazul în care contorul pierde comunicarea cu serverul, acesta salvează toate statisticile în procesor și le transmite când comunicația este restabilită.

Totodată, am livrat primul nostru SRM (Stație de Reglare și Măsurare) complet automatizat, cu o capacitate de 17.500 smc. SRM-ul este echipat cu o centrală de incendiu, un sistem de securitate control acces și supraveghere video, garantând astfel siguranța și eficiența operațională. 

Felicitări tuturor colegilor implicați!