Sistemul WIM este o soluție de ultimă generatie pentru o varietate de aplicatii de cantărire in miscare cu viteza mare si mica (HS / LS-WIM), astfel cum sunt definite de standardele internationale (de exemplu, COST323, ASTM E1318). 

Masoară si inregistreaza greutatile rotilor, axelor si vehiculelor (brute) care trec peste senzorii de cantarire încorporati in pavajul drumului. Toate masuratorile se fac la viteze normale de circulatie, astfel incât cantarirea completa a vehiculului (roti, osii, brut) poate fi efectuata fara perturbari ale fluxului de trafic.

Sistemul este proiectat pentru măsurarea debitului liber bidirectional cu mai multe benzi si verifică acuratetea tuturor parametrilor masurati ai vehiculelor în ambele directii rutiere si de asemenea, atunci când circulati intre benzi rutiere.

Precizia cantăririi poate fi redusă prin comportamentul non-standard al vehiculului (acceleratie, decelerare, traversarea benzii de circulatie, conducerea pe banda de urgenta) sau alte influențe (condiții proaste ale vehiculului sau ale drumului, distribuție inegală a greutății etc.).

Sistemul oferă o evaluare avansată a validității măsurătorilor.

Sistemul poate fi combinat cu alte sisteme ITS, cum ar fi sistemele de control al vitezei spot / sectiune, dimensiunea in mișcare (folosind un scaner 3D), cautarea vehiculelor etc.

Estimarea bordurilor de drum si a uzurii suprafetei senzorului poate fi calculat din datele colectate, astfel încat poate fi furnizata evaluarea factorului de echivalenta a sarcinii (ESAL, AASHTO).

 

Aplicatie

Executare

Pre-selectie Statistici

Toleranta [%]

5-7

10-15

15-25

Clasa de precizie

A(5) or B+(7)

B(10) or C(15)

D+(20) or D(25)

Documentatie privind infractiunile

Solicitare ofertă

Exe Green Holding este un integrator de soluții end-to-end, având echipa, know-how-ul și tehnologia

pentru a se implica în orice tip de proiecte industriale, comerciale sau rezidențiale