Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Amprenta de carbon este de obicei impartita in trei categorii, in concordanta cu metodologia dezvoltata de Protocolul GHG – standard international de calculare a emisiilor de GES.

  • Scope 1 include emisiile directe din surse aflate in controlul companiei, precum cele ce ies pe tevile de esapament ale masinilor sau cele ce ies pe hornurile fabricilor.
  • Scope 2 include emisiile indirecte din surse aflate in controlul companiei, asociate cel mai adesea cu producerea de electricitate. Electricitatea intra in aceasta categorie datorita faptului ca a consuma electricitate nu se produc emisii, fata de consumul de carburanti, insa prin productia de energia electrica, se genereaza emisii de GES.
  • Scope 3 include emisii provenind din procese și activitati care tin de intregul lant valoric: de la consumul de apa sau cantitatea de deseuri generata, pana la hartia igienica, pixurile sau scaunele achizitionate pentru birourile companiei

Pentru a mentine competitivitatea producatorilor europeni și a evita relocarea productiei din Uniunea Europeana in tarile terte, Comisia Europeana introduce o taxa pe carbon aplicabila importurilor de produse CBAM din industrii intens poluante. A fost publicat Regulamentul UE 956/2023 privind instituirea unui mecanism de ajustare a carbonului la frontiera, asa – numita Taxa pe Carbon (CBAM), aplicabila de la 1 octombrie 2023.

In baza acestui regulament, incepand cu anul 2026, importatorii de produse CBAM vor trebui sa achizitioneze „certificate CBAM” pentru a-si acoperi emisiile de carbon, la preturi corespunzatoare pretului actual al carbonului din UE. Reducerea amprentei de carbon semnifica, nu doar o abordare etica, prin luarea de masuri pentru protejarea mediului inconjurator de care depinde existenta oricarei fiinte de pe planeta, dar influenteaza radical bunastarea companiei tale!

EXE GREEN HOLDING ofera servicii de audit de mediu pentru reducerea amprentei de carbon – Gaze cu Efect de Sera (GES) – respectand standardele europene care va pot ajuta sa identificati sursele de emisii si sa implementati masuri eficiente de reducere.

In urma auditului de mediu, va rezulta valoarea impactului pe care societatea dumneavoastra o are asupra mediului, in raport cu reglementarile in vigoare. Trebuie sa cunoastem foarte bine toate domeniile specifice fiecarei activitati, toate echipamentele, toate procesele din firma dumneavoastra. Din rezultatul auditului reiese evaluarea conformitatii activitatii firmei.

Calculul amprentei de carbon conform SR EN 14064 : 2019 este efectuat de o echipă profesionista, in componenta căreia se afla profesori universitari si ingineri autorizați, cu experiență. Echipa noastra va va oferi o evaluare concludenta care va reflecta impactul activitatii companiei dumneavoastra asupra mediului.

In urma auditului, va vom oferi un raport cu concluziile si recomandarile noastre, care va vor ajuta sa luati masurile necesare pentru a reduce emisiile de GES.

Beneficiile unui audit de mediu pentru reducere GES sunt numeroase, printre care:

  • Reducerea emisiilor de GES: Auditul va va ajuta sa identificati sursele de emisii si sa implementati masuri de reducere eficiente.
  • Conformitatea cu legislația de mediu: Auditul vă va ajuta să aveți o imagine de ansamblu a modului in care compania dumneavoastră respectă reglementările de mediu în vigoare.
  • Imbunatatirea performantelor de mediu: Auditul va va ajuta sa imbunatatiti performanta de mediu a firmei dumneavoastra.
  • Reducerea costurilor: Masurile de reducere a emisiilor de GES pot duce la reducerea costurilor companiei dumneavoastra.

Dacă doriți să reduceți emisiile de GES și să vă îmbunătățiți performanțele de mediu, contactați-ne la numarul de telefon +40 722 241 231 sau pe email: office@exeholding.com pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de audit de mediu.