Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Exercițiu de simulare incendiu la VGP Park Bucharest

Săptămâna aceasta am participat la un exercițiu de simulare incendiu, organizat în cadrul proiectului VGP, alături de reprezentanți ISU, inclusiv brigada de intervenție, beneficiar și alte părți implicate. Proiectul cuprinde două hale de depozitare, protejate de două centrale de detecție incendiu interconectate, care, împreună, gestionează peste 2800 de dispozitive integrate într-un sistem complex cu 12 bucle.

Colegul nostru, Cosmin Bădulescu, împreună cu reprezentantul beneficiarului, a coordonat gestionarea alarmelor de incendiu și controlul comenzilor de desfumare conectate la sistemul de detecție incendiu. Simularea a inclus testarea fiecărui compartiment prin activarea declanșatoarelor manuale, a detectorilor, precum și a flow switch-urilor, pentru a verifica starea și funcționalitatea sistemelor de siguranță. Pentru partea de stingere cu apă, subcontractorul beneficiarului a oferit suportul necesar pentru testarea flow switch-urilor.

În plus, împreună cu serviciul privat de pompieri, am testat și simulat stingerea incendiului folosind atât hidranții interiori, cât și cei exteriori, confirmând astfel prin centralele de detecție acționarea pompelor, elemente esențiale în procesul de stingere a incendiilor.

Acest exercițiu ne ajută atât pe noi, cât și pe clienții noștri să fim mai bine pregătiți și să conștientizăm riscurile asociate unui incendiu, asigurându-ne că fiecare parte implicată știe exact cum să acționeze rapid și eficient în caz de urgență. Exercițiile de acest tip sunt planificate și desfășurate de două ori pe an, pentru a menține un nivel ridicat de pregătire.